Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

 

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ MAJELLA

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ MAIELLA

To Εθνικό Πάρκο Majella (MNP) βρίσκεται στα Κεντρικά Απέννινα όρη και καταλαμβάνει έκταση 74.000 εκταρίων. Χαρακτηρίζεται από την παρουσία τεσσάρων οροσειρών, μια από τις οποίες είναι ο ορεινός όγκος Majella. Το Πάρκο βρίσκεται στην Αλπική Βιογεωγραφική Περιοχή και το υψόμετρο κυμαίνεται μεταξύ 400m έως 2,793m ( Mount Amaro, η δεύτερη υψηλότερη κορυφή των Απεννίνων) και στην περιοχή του υπάρχουν περισσότερα από 50 οικοσυστήματα. Στο Πάρκο υπάρχουν 39 δημοτικά διαμερίσματα με 4 χωριά που βρίσκονται μέσα στην προστατευόμενη περιοχή με πυκνότητα 65.3 κατοίκων/km2.
To MNP βρίσκεται στην Περιφέρεια Abruzzi όπου υπάρχουν 2 πρόσθετα Περιφερειακά Πάρκα. Αν και οι άλλες προστατευόμενες περιοχές είναι κοντά στο MNP, η παρουσία της οροσειράς Majella δημιουργεί μια ιδιαιτερότητα που καθιστά αυτό το Πάρκο διαφορετικό. Τα κύρια χαρακτηριστικά του ορεινού όγκου της Majella Massif είναι: η παρουσία 140 ενδημικών φυτών με 4 που υπάρχουν αποκλειστικά στην περιόχη: το πιο διαδεδομένου είναι το Pinus mugo (βουνόπευκο) των Απέννινων. Υπάρχει παρουσία ζώων και πτηνών που συνδέονται με το Pinus mugo και γενικά την Αλπική ζώνη (όπως για παράδειγμα: Loxia curvirostra, Turdus torquatus, Pyrrhocorax graculus, Pyrrhocorax pyrrhocorax, Montifringilla nivalis, Charadrius morinellus, Alectrois greca, Vipera ursinii); Η παρουσία του μεγαλύτερου πληθυσμού του ενδημικού και υπό κίνδυνο εξαφάνισης αγριόγιδου των Απεννίνων (Rupicapra pyrenaica ornata).
Το MNP είναι μια από τις τελευταίες περιοχές στην Ιταλία όπου ο Λύκος των Απεννίνων (Canis lupus italicus) επιβίωσε από την καταδίωξη του ανθρώπου. Ο πληθυσμός αυτός, υπήρξε ως η πηγή για την επαναποικιοποίηση και όλων των άλλων οροσειρών. Ο λύκος συναντάται τώρα σε όλα τα Απέννινα και σε ένα μέρος από τις Άλπεις. Το MNP είναι επίσης μια από τις πιο σημαντικές περιοχές για τη διατήρηση της υπό εξαφάνιση καφέ αρκούδας των Απεννίνων. Τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον 30% από τον συνολικό πληθυσμό αρκούσας της Ιταλίας συναντάται στο MNP και τουλάχιστον 2 θηλυκές αρκούσες σε ηλικία αναπαραγωγής γέννησαν 5 μικρά τα τελευταία 4 χρόνια.

Join the park: www.parcomajella.it