Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ

 

 

 

Ποια είναι η καφέ αρκούδα των Απεννίνων, ποια είναι η στρατηγική για την προστασία της, πόσες αρκούδες υπάρχουν στο Εθνικό Πάρκο της Maiella, ποια είναι η δέσμευση του WWF Ιταλίας για την προστασία των αρκούδων και πώς μπορούν οι παραγωγοί να χρησιμοποιούν τις ηλεκτροφόρες περιφράξεις για να προστατευτούν από ζημιές. Αυτά ήταν τα κυριότερα θέματα θέματα του εργαστηρίου που οργανώθηκε για 20 παραγωγούς προϊόντων φιλικών προς την αρκούδα του, στις 30 Ιουνίου 2023 από το Εθνικό Πάρκο της Maiella και το WWF Ιταλίας ως μέρος της Δράσης C10 του έργου LIFE ARCPROM.
Το πρόγραμμα του εργαστηρίου, που επαναλήφθηκε σε δύο βάρδιες (μία το πρωί και μια το απόγευμα) για να καλύψει τις ανάγκες όλων, χωρίστηκε σε θεωρητικές συνεδρίες για την καφέ αρκούδα των Απεννίνων και τον ρόλο του Πάρκου και του WWF Ιταλίας για την προστασία της, και σε πρακτικές συνεδρίες για την χρήση ηλεκτροόρων περιφράξεων. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε κατά μήκος του Μονοπατιού της Αρκούδας, που δημιουργήθηκε ως μέρος της Δράσης E5, το οποίο προσέφερε πληροφορίες για τον βιότοπο του είδους δίνοντας σε όλες τις δραστηριότητες βιωματικό χαρακτήρα. Δεκαέξι άνθρωποι από 12 αγροτικές και μελισσοκομικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στο εργαστήριο, μια μέρα αφιερωμένη στη χαλάρωση και το μοίρασμα που εκτός από την εκπαίδευση των παραγωγών, βοήθησε στην εμβάθυνση της σχέσης μεταξύ των παραγωγών και του Εθνικού Πάρκου… Και φυσικά η selfie με την αρκούδα δεν θα μπορούσε να λείπει!