Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Το Πράσινο Ταμείο στηρίζει το έργο LIFE ARCPROM

Οι εταίροι του LIFE ARCPROM (LIFE18 NAT / GR / 000768) ευχαριστούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, που με την υπ’ αριθ. 181.1/2020 απόφασή του, πρόκειται να καλύψει μέρος των χρηματοδοτικών υποχρεώσεων του έργου. Το LIFE ARCPROM έχει στόχο τη βελτίωση της συνύπαρξης ανθρώπου – αρκούδας σε τέσσερα Εθνικά Πάρκα της N. Eυρώπης, τρία στην Ελλάδα (Πρεσπών, Β.Πίνδου, Οροσειράς Ροδόπης) και ένα στην Ιταλία (Majella). To έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019 και θα έχει διάρκεια 5 χρόνων.
Εκτός από τα τέσσερα Εθνικά Πάρκα, εταίροι του έργου είναι δύο πανεπιστήμια (της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας), και δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις (Καλλιστώ και WWF Iταλίας). Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το πρόγραμμα LIFE της ΕΕ , το Πράσινο Ταμείο και ιδίους πόρους των εταίρων, ενώ το συνολικό του budget είναι 2.786.497 €. To Πράσινο Ταμείο με την συγκεκριμένη απόφαση θα καλύψει τα 20.000€.
Η συνδρομή του Πράσινου Ταμείου στην προσπάθεια εξασφάλισης της αναγκαίας συγχρηματοδότησης του έργου, υπό εξαιρετικά αντίξοες οικονομικές συνθήκες, αποδεικνύει ακόμα μια φορά ότι αποτελεί πολύτιμο χρηματοδοτικό εργαλείο στις προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος στη χώρα.
Ιδιαίτερα τα τέσσερα τελευταία χρόνια, το Πράσινο Ταμείο έχει συμβάλει σημαντικά στην εφαρμογή της εθνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής για το φυσικό περιβάλλον, τόσο με τη συγχρηματοδότηση έργων LIFE, όσο και με τη χρηματοδοτική στήριξη λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, αλλά και με πρωτοβουλίες στήριξης άλλων καινοτόμων δράσεων.