Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei.

Blog

(Ελληνικά) LIFE ARCPROM: Διαβούλεση με εκπαιδευτικούς και με τοπικούς φορείς για το υλικό περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Δύο εκδηλώσεις διαβούλευσης για το υλικό περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που θα παραχθεί μέσα από το έργο LIFE ARCPROM θα πραγματοποιηθούν στις 7 και στις 9 Ιουνίου.  Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της δράσης E5 (” Δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης”) συνεργάτες της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Καλλιστώ” θα παρουσιάσουν τις διαδρομές των Μονοπατιών της Συνύπαρξης καθώς και τα φυλλάδια που θα οδηγούν μαθητές, δάσκαλους και όλους τους υπόλοιπους επισκέπτες και θα προτείνουν εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Τα Μονοπάτια της Συνύπαρξης είναι μια πρόταση για περιβαλλοντική εκπαίδευση στο πεδίο μέσα από δραστηριότητες ερμηνείας περιβάλλοντος και εκπαίδευσης σχετικά με την σημασία της συνύπαρξη. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ» στο πλαίσιο του Έργου LIFE ARCPROM «Βελτίωση της συνύπαρξης ανθρώπου – αρκούδας σε 4 Εθνικά Πάρκα της Νότιας Ευρώπης». Βασικός στόχος του είναι οι επισκέπτες και μαθητές να σκεφτούν πάνω στους περίπλοκους τρόπους με τους οποίους οι ανθρώπινες δραστηριότητες αλληλεπιδρούν με την άγρια ζωή και να προτείνουν λύσεις που θα αμβλύνουν τις συγκρούσεις και θα προάγουν τη συνύπαρξη.

Η πρώτη εκδήλωση, στις 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί για εκπαιδευτικούς και τοπικούς φορείς της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την παρακάτω λίστα εδώ.

Η δεύτερη εκδήλωση, στις 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί για εκπαιδευτικούς και τοπικούς φορείς της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την παρακάτω λίστα εδώ .